Tervetuloa Soul Matén maailmaan MATÉ, ANTIOKSIDANTIT & LUONNOLLINEN KOFEIINI

Nauti Soul Maté®:n matéjuomien mehukkaista mauista, jotka ovat peräisin aidoista hedelmistä, ilman keinotekoisia makeutusaineita. Antioksidantit tukevat hyvinvointiasi ja luonnollinen kofeiini auttaa sinua keskittymään, jotta voit saavuttaa flow-tilan.

Soul Maté®

Blood Orange Mango

Soul Maté®

Lime Mint

Soul Maté®

Ginger Lemon

Soul Maté®

Passion Guava

Maté & luonnollinen kofeiini
Hiilihapotettu vesi
Aidot hedelmämehut
Makeus 100 % hedelmistä
Antioksidantteja, vitamiineja & mineraaleja

Tervetuloa matén maailmaan!

Soul Maté® on matépohjainen juoma. Seuraavaksi tutustutamme sinut perusteellisesti matén ja sen kulttuurin maailmaan. 

Mitä maté on?

Maté on perinteinen eteläamerikkalainen juoma, joka sisältää runsaasti kofeiinia. Juoma valmistetaan yerba mate -puun (Ilex paraguariensis) lehdistä hauduttamalla. Yerba maten lehdet sisältävät runsaasti kofeiinia ja ovat täynnä antioksidantteja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Sanotaan, että matéssa yhdistyvät kahvin energisoiva vaikutus, suklaan tuottama mielihyvä ja samankaltaiset terveyshyödyt kuin teessä.

Maté on luonnollinen piriste eli stimulantti. Etelä-Amerikassa maté on suositumpi piriste kuin kahvi. Tämä eteläamerikkalainen voimajuoma on yhä suositumpaa myös maailmalla. Soul Maté® on ensimmäinen kotimainen matéjuomabrändi. Tutustu Soul Maté®:n syntyperään ja katso myös usein kysytyt kysymykset.

Matén maku ja koostumus

Matén maku on omaperäinen, yrttimäinen, karvas ja väkevä. Juomaa verrataan usein vihreään teehen, mutta se ei kuvaa matén sisintä olemusta. Maté sisältää runsaasti hyviksiä, kuten C-vitamiinia sekä A-, E- ja B-ryhmän vitamiineja, magnesiumia, kalsiumia, fosforia, rautaa, sinkkiä, mangaania ja seleeniä. Antioksidantteja maté sisältää enemmän kuin tee tai punaviini. 

Matéssa on vähemmän kofeiinia kuin kahvissa, mutta enemmän kuin teessä. Kofeiinin määrä voi kuitenkin silti nousta korkeaksi, sillä matéa on tapana nautiskella useampi kupillinen kerrallaan. Maté myös vähentää nälän tunnetta ja poistaa nesteitä. 

Matén historia ja kulttuuri

Guaraní-intiaanit löysivät juoman jo 1500-luvulla. Alkuperäiskansa käytti kasvia ravintona, lääkkeenä ja stimulanttina. Intiaanit kutsuivat juomaa ystävyyden juomaksi ja he ymmärsivät, mikä elämässä on aidosti tärkeää: yhdessä perheen ja ystävien kanssa vietetyt hetket. 

Etelä-Amerikassa, juoman synnyinseuduilla, matéa voidaan nähdä nautittavan tilanteessa kuin tilanteessa. Maté on myös hyvää seuraa. Matén juominen on sosiaalinen tapahtuma ja jakaminen on olennainen osa matékulttuuria. Juoma jaetaan usein perheen tai ystävien kanssa. Samalla nautitaan toisten seurasta ja vietetään aikaa yhdessä matékupin äärellä. 

Matéa kutsutaan myös jalkapalloilijoiden parhaaksi ystäväksi. Juomaa ovat tehneet tunnetuksi muun muassa Lionel Messi, Diego Maradona, Luis Suárez, Neymar, Cristiano Ronaldo ja Antoine Griezmann. Jalkapallotähdet nähdäänkin usein peleihin saapuessaan tai pukuhuoneessa matékurpitsa kädessä, nautiskelemassa tätä superjuomaa. 

Miten maté valmistetaan?

Matéjuoma valmistetaan samaan tapaan kuin tee: hauduttamalla yerba mate -puun lehtirouhetta kuumassa vedessä. Ikivihreitä yerba mate -puita kasvaa etelä-Amerikan subtrooppisilla vyöhykkeillä Argentiinan, Paraguayan, Uruguayan ja Brasilian seuduilla. Ensimmäinen sato korjataan puusta neljän vuoden päästä istutuksesta. Sadonkorjuu tehdään yleensä käsin. Yerba maté -puusta kerätyt lehdet kuivataan ja hienonnetaan rouheeksi. 

Miten matéa nautitaan?

Perinteisesti matéjuomaa nautitaan erityisestä matéjuomalle tarkoitetusta kupista (gourd). Juoman nauttimiseen käytetään suodatinpilliä (bombilla). Pillin päästä löytyy suodatin tai siivilä, jotta lehtirouhe ei pääse suuhun. Matékuppi täytetään yerba mate -lehtirouheella lähes täyteen (noin kolme neljäsosaa). Tämän jälkeen käsi laitetaan kupin päälle ja kuppia ravistetaan ylösalaisin, jotta kaikista hienojakoisin yerba jäisi kuppiin päällimmäiseksi. Kuppia ei käännetä heti pystyasentoon, vaan se tulisi jättää aavistuksen vaaka-asentoon (noin 45 astetta), jotta yerba on kupin toisessa reunassa. Kuuma vesi kaadetaan kupin tyhjälle puolelle. Tämän jälkeen pilli laitetaan kuppiin veden puolelta. Juomaa ei tule sekoittaa pillillä. Samaa lehtirouhetta käytetään uudelleen ja kuppiin lisätään vain vettä, jolloin myös mausta tulee miedompi.

Yleensä matéa juodaan lämpimänä, mutta maté toimii erinomaisesti myös kylmissä juomissa. Kylmänä nautittavaa matéjuomaa kutsutaan tereréksi. Tereré tarkoittaa jääveteen tai mehuun sekoitettua matéa. Kylmien matéjuomien suosio on kasvanut valtavasti. Soul Maté® on alkuperäinen matébrändi, joka on levittänyt tämän herkullisen juoman ilosanomaa koko maailmalle. 

Tiesitkö tämän matésta? 

Maté on perinteinen eteläamerikkalainen juoma, joka nauttii maailmanlaajuista suosiota. Sanotaan, että matéssa yhdistyvät kahvin energisoiva vaikutus, suklaan tuottama mielihyvä ja samankaltaiset terveyshyödyt kuin teessä. 

Yllättäviä faktoja matéjuomasta:

  1. Maté ei ole teetä, vaikka niin voisi helposti luulla. 
  2. Matéssa on vähemmän kofeiinia kuin kahvissa, mutta enemmän kuin teessä.
  3. Maté on paljon enemmän kuin vain juoma.
  4. Matén nauttiminen on sosiaalinen tapahtuma.
  5. Matélla sanotaan olevan lukuisia terveyshyötyjä.
  6. Maté nostaa energiatasoja ja auttaa keskittymään. 
  7. Guarani-intiaanit löysivät matékasvin jo 1500-luvulla. 
  8. Matéa nautitaan perinteisesti matékurpitsasta suodatinpillin, bombillan, avulla. 
  9. Kylmät matéjuomat ovat yhä suositumpia. Soul Maté® on alkuperäinen matéjuomabrändi, joka levittää tämän herkullisen juoman ilosanomaa koko maailmalle. 

Maté-sanakirja

Bombilla

Erityinen matéjuoman nauttimiseen tarkoitettu suodatinpilli

Guampa

Paraguayn alueella käytettävä matékuppi, joka valmistetaan yleensä härän sarvesta

Maté 

Perinteinen eteläamerikkalainen juoma, joka sisältää paljon kofeiinia

Soul Maté®

Hiilihapollinen matéjuoma, ensimmäinen kotimainen matéjuomabrändi

Yerba mate

Ilex paraguariensis -puu