VISION ALKULÄHTEELLÄ Soul Maté®:n syntyperä

Anssi Lähteenoja, Soul Maté®:n perustaja, aloitti yerba mate -kokeilut kotikeittiössään kesällä 2016. Hän sekoitti yerba mate -teetä eksoottisten hedelmien kanssa ja loppu on historiaa.

Opiskeluaikoina 1990-luvun lopulla Anssi löysi eteläamerikkalaisen yerba mate -teen, joka kulki mukana useiden vuosien ajan. Yerba mate -tee toimi Anssin uskollisena kumppanina piristämässä ja auttamassa keskittymään luovaan työhön ja pitkiin päiviin levyttävänä artistina ja musiikkituottajana. Anssi kaipasi kuitenkin lämpimän ja vahvan teen rinnalle myös raikkaampaa vaihtoehtoa.

Hän muistelee: “Epäterveellisiksi kokemani energiajuomat ja paljon lisättyä sokeria sisältävät virvoitusjuomat jäivät osaltani kauppojen hyllyyn. Hyvinvointijuomista tuntui puuttuvan matén antama virta ja energia. Energia- ja hyvinvointijuomien välissä vaikutti olevan kysyntää ilman tarjontaa. Haaste oli heitetty.”

Anssi otti haasteen vastaan ja kokeili kotikeittiössään sekoittaa yerba mate -teetä erilaisten eksoottisten hedelmien kanssa kesällä 2016. Anssin perhe toimi koemaistajana, sillä hän halusi tarjota myös läheisilleen matéjuomaa niin herkullisessa muodossa, että muutkin innostuisivat sen tarjoamasta luonnollisesta ja pitkäaikaisesta energiasta. Kokeilujen myötä syntyi visio uudenlaisesta raikkaammasta brändistä, jonka sielu – “soul” – on musiikissa. “Mitä enemmän pohdin asiaa, sitä enemmän se innosti ja synnytti uusia ideoita.”, hän muistelee.

Nyt seitsemän vuotta myöhemmin Soul Maté® -perheen matka tuntuu ihmeelliseltä. Koko maailmaa ravistellut pandemia alkaa näyttää laantumisen merkkejä. Soul Maté® -tuoteperheen neljäs tuote lanseerattiin syksyllä 2022. Soul Maté®:n kasvumahdollisuudet ovat paremmat kuin koskaan ennen. “Olemme oppineet valtavasti ja selättäneet monia aluksi ylitsepääsemättömiltä tuntuneita haasteita. Silloin kun visio syntyi, päivittäistavarakauppojen hyllyiltä ei löytynyt vastaavaa tuotetta. Meidän visiomme on vuosien varrella kasvanut ja sen ajoitus on ollut erinomainen – maté on maailmalla trendikkäämpi kuin koskaan ennen.”, Anssi pohtii. Tästä on hyvä jatkaa tätä inspiroivaa matkaa.

Lue lisää meistä: